Bijenproducten

Bijen produceren veel bruikbare producten.

Hierbij valt te denken aan toepassingen voor voeding en cosmetica.

Het meest bekend is honing als voedingsmiddel. Maar ook de werking van honing op herstel van het menselijk lichaam is verassend.

Stuifmeel of (pollen) worden door bijen verzameld als voedingsmiddel voor de jonge bijen koningin. Stuifmeel bevat vele eiwitten aminozuren en vitamines maar ook essentiele voedingsstoffen voor mensen.

Propolis is een produkt uit de natuur door bijen verzameld en bewerkt van diverse bomen afkomstig. Een bijenproduct met natuurlijke schimmelwerende en bacteriedodende eigenschappen.

Bijenwas al eeuwenlang gebruikt als onderhoudsmiddel voor houten vloeren en meubels of als waskaarsen.

Koninginnegelei is het voedsel dat aan larven en de bijenkoningin wordt verstrekt, het is een zeel hoogwaardig product dat o.a in cosmetica wordt gebruikt

Bijengif en stof met een zeer uitgebeide samenstelling van stoffen welke bij veel mensen alleen maar aan pijn doet denken maar ook deze stof kent inmiddels medicinale toepassingen.

Mede is al eeuwenlang een wijn uit honing gemaakt, de smaak is specifiek en kan door kruiden nog sprekender worden gemaakt.

Daarnaast worden veel producten verwerkt in allerlei toepassingen zoals zalven, crêmes, shampoo, wijn en diverse voedingsprodukten.