Boomschors: ook heel goed toe te passen in uw tuinHeeft u al kennis gemaakt met de veelzijdigheid van boomschors? Als product heeft boomschors zeker bekendheid bij een breed publiek, maar over de toepassingen lijkt men nog niet voldoende op de hoogte en daar willen wij verandering in brengen. Schors is namelijk een heel goed product om op veel verschillende manieren te gebruiken en omdat het een product is dat puur uit de natuur komt is het ook nog eens een zeer mooie aanvulling voor uw tuin. Boomschors verdient dus wat extra aandacht.

Boomschors: direct vanuit Frankrijk in uw tuin

Dat boomschors heel erg geschikt is voor het aanleggen van paden in een tuin is inmiddels al wel bekend. Vooral in combinatie met worteldoek eronder bespaart het u veel werk in het wieden van uw paden en het verwijderen van onkruid. Maar wat men vaak vergeet is dat boomschors als ondergrond een zachte, verende bodembedekker is die ook heel kindvriendelijk is. Heeft u er wel eens over nagedacht om schors aan te brengen:

  • Rondom een speelveldje voor uw kinderen
  • Onder speeltoestellen als schommels en glijbanen
  • Rondom een zwembad of jacuzzi
  • Om de zandbak van uw kinderen

Niet alleen is boomschors een zeer kindvriendelijke oplossing voor uw tuin, maar het is ook nog eens een oplossing die voor weinig vervuiling zorgt van bijvoorbeeld uw zwemwater, het water in uw jacuzzi of de zandbak. Daarnaast is zoals gezegd het schors zacht en verend. Wanneer uw kinderen van de schommel of glijbaan afkomen zullen ze zich veel minder snel bezeren. U heeft daarmee een mooiere en natuurlijkere ondergrond dan wanneer u hier bijvoorbeeld rubber matten of kunstgras onder legt. Boomschors is vrij van splinters en is duurzaam. Het gaat lang mee, is eenvoudig aan te harken om verspreiding en ophoping te voorkomen en het vormt één geheel met uw tuin.

Schors werkt isolerend

Dat boomschors een mooie, decoratieve oplossing is die kindvriendelijk kan worden ingezet mag hiermee duidelijk zijn. Maar het schors heeft meerdere toepassingen die voordelen brengen in uw tuin. Zo is boomschors een perfect materiaal om bijvoorbeeld de planten in uw tuin te beschermen. Niet alleen tegen overmatig groei van onkruid, maar ook tegen vorst. Met name de vorst aan de grond, waar planten zo gevoelig voor kunnen zijn. Denkt u bijvoorbeeld aan uw rozenstruiken. Deze worden door veel mensen in de winter bedekt, maar de wortels worden daarbij vaak nog vergeten. Er zijn mensen die dan hooi of stro gebruiken, maar dit is licht materiaal wat eenvoudig door de wind gevat kan worden en zich eerder door de gehele tuin verspreid dan wanneer u schors gebruikt dat een mooie en isolerende laag vormt over de wortels van uw planten. Daarnaast is ook dit een decoratieve manier van het gebruik van schors in de tuin. Dit hoeft niet alleen voor de minst winterharde planten te gelden. Het is natuurlijk ook prachtig om een veld aan mooie hosta’s te omringen met schors, waardoor u een mooi contrast krijgt met een bruine en natuurlijke ondergrond en het prachtige, diepgroene blad van de hosta’s . Het brengt het natuurlijke gevoel van het bos terug in uw eigen achtertuin. En of u nu een kleine of een grote tuin hebt, de toepassingen van boomschors zijn oneindig en schors is ook nog eens goed betaalbaar en eenvoudig te bestellen via Boomschors.nl. Op de website www.boomschors.nl vindt u diverse typen schors die u kunt toepassen in uw tuin en alleen hebben deze bovengenoemde voordelen. Via de webshop kunt u eenvoudig berekenen hoeveel schors u nodig heeft en zo heeft u snel en voordelig uw schors thuisbezorgd. Een praktische en betaalbare oplossing voor elke tuin.