Ik ben ooit begonnen met roken op de middelbare school. Ik denk dat ik toen veertien jaar oud was en deed het omdat een van mijn vrienden rookte. Ik denk niet dat ik zelf sigaretten zou hebben gekocht, maar vond het interessant genoeg om het te proberen. Een aantal van mijn andere vrienden rookten ook en al snel rookte ik regelmatig met ze mee. Ik heb nog steeds spijt van die keuze, want het was beter geweest om nooit te beginnen. Ik kan nog steeds genieten van een sigaret, maar wil het liefste helemaal stoppen met roken. Stoppen heb ik al vaak geprobeerd, maar het is me nooit lang gelukt. Het lukte me drie jaar geleden om twee maanden niet te roken, maar begon toen toch weer. Het is voor mij lastiger om niet te roken als ik alcohol drink. Ik ben niet iemand die veel drinkt, maar als ik een paar biertjes op heb, dan krijg ik heel veel zin in een sigaret. Mijn vriendin vindt het niet fijn als ik rook en ik probeer daar veel rekening mee te houden. Maar als ik wat gedronken heb en er zijn mensen in de buurt die roken, dan kan ik het niet weigeren. Als mijn vriendin er bij is als ik rook, dan kijkt ze me altijd boos aan. Ze weet dat het moeilijk voor mij om te stoppen is en laatst hadden we daar een gesprek over. We zochten naar een manier zodat ik minder rook, of een alternatief voor roken. We kwamen toen tot de conclusie dat het misschien beter was om een elektrische sigaret te kopen. Ik had nog nooit een elektrische sigaret geprobeerd, maar wilde wel een elektrische sigaret kopen om het te proberen.   

Een elektrische sigaret kopen op e-smokershop.nl

Ik wist dat een collega elektrische sigaretten rookt en de eerst volgende keer dat ik hem zag, vroeg ik hem of ik het kon proberen. Het was voor mij niet hetzelfde als normaal roken, maar ik vond het niet vies. Ik vroeg aan hem, of hij wist waar ik een elektrische sigaret kan kopen, maar hij had zijn apparaat in het buitenland gekocht. Online zocht ik waar ik in de buurt een elektrische sigaret kon kopen en vond toen de website e-smokershop.nl. Op de website staat veel informatie over de sigaretten. Voor mij was dat fijn, want ik wist nog bijna niets over de sigaretten. Hier las ik hoe de apparaten werken, welke merken er te koop zijn en wat e-liquids zijn. Ik vond het lastig om te kiezen, want er zijn veel verschillende soorten merken. Ik nam daarom contact op met de klantenservice en vroeg ze om advies. Ze konden me een aantal starterspakketten aanraden, maar als ik wilde, dan kon ik ook langskomen in de winkel. Hier kon ik de verschillende sigaretten vergelijken en een goede keuze maken. Ik besloot om hier een starterspakket voor een elektrische sigaret te kopen.

Een grote verandering

Ik gebruik de sigaretten nu een paar weken en ik ben blij met de keuze om een elektrische sigaret te kopen. Het duurde even voordat ik een goede smaak vond, maar die heb ik nu gevonden. Deze sigaretten zijn gezonder dan normale sigaretten. Ik wil nu langzaam de hoeveelheid nicotine in de sigaretten afbouwen, zodat ik over een tijdje kan stoppen met roken. Als je een elektrische sigaret wilt kopen, dan kan ik e-smokershop aanraden

  • Op deze website hebben ze veel verschillende merken en accessoires
  • De klantenservice was erg vriendelijk en hielp mij erg goed  
  • Ze hebben ook een winkel waar je de sigaretten kan bekijken
Categories: Mens en gezondheid