Je uitvaart, je staat er liever nog lang niet bij stil en dat snap ik; het is een heftig onderwerp. Toch is het niet onbelangrijk om je even te verdiepen in een uitvaartverzekering om, wanneer het zo ver is, je nabestaanden een hoop kosten te besparen. Een kleine moeite dus om toch even je er in te verdiepen en een uitvaartverzekering af te sluiten. Bij ikvergelijkonline.nl  helpen ze je met het vergelijken van zo’n uitvaartverzekering zodat je altijd de beste voorwaarden voor de beste prijs krijgt. Ook hebben zij antwoord op enige vragen die je mogelijk hebt omtrent dit toch wel heftig onderwerp. 

Laat je nabestaanden zorgeloos afscheid nemen

Met een uitvaartverzekering zorg je ervoor dat je kosten die gemaakt worden voor je uitvaart geheel of gedeeltelijk zijn gedekt. En deze kosten liegen er zeker niet om. Je kunt kiezen voor een uitkering in geld of voor een uitkering in natura. Je nabestaanden kunnen dan in alle rust, zonder te stressen over hoe ze dit moeten bekostigen, afscheid nemen. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering kun je zelf het verzekerde bedrag en de looptijd hiervan bepalen. De hoogte van de premie is dus gebaseerd en afhankelijk van je persoonlijke wensen.

Wanneer je overlijdt, zullen de nabestaanden dus jouw uitvaart moeten betalen. Het is voor hen wel fijn als het al enigszins geregeld is, ze hebben het immers al zo moeilijk. Met een uitvaartverzekering zorg je ervoor dat je nabestaanden niet hoeven op te draaien voor deze uitvaartkosten.

Voor het rouwproces is het belangrijk dat de nabestaanden op een persoonlijke en betekenisvolle manier afscheid kunnen nemen. Echter, bij een plotseling overlijden en zelfs bij een verwacht overlijden hebben de nabestaanden ontzettend veel te regelen voor de uitvaart dat vrij snel na overlijden plaats moet vinden. In deze periode van rouw en verdriet hoeven je nabestaanden zich geen zorgen te maken om de kosten. Ook over andere belangrijke keuzes hoeven de nabestaanden zich dan geen zorgen meer te maken. Deze kun je namelijk allemaal vastleggen in de polis van je uitvaartverzekering. 

De vier bekendste verzekeringen voor je uitvaart zijn:

  • Monuta 
  • Ardanta
  • Dela
  • Klaverblad verzekeringen 
  • Nuvema
  • Yarden 

Op een oude leeftijd nog een uitvaartverzekering afsluiten

Het is nog mogelijk om een uitvaartverzekering af te sluiten als je al op leeftijd bent. Er zitten echter wel enkele voorwaarden aan verbonden en vanzelfsprekend is de premie dan wel wat hoger. Je betaalt immers over een kortere periodes Remies. Meestal is het ook mogelijk om het gehele premiebedrag in één keer te voldoen door middel van een deposito of een koopsom.

Je kunt als je ouder bent en al beschikt over een uitvaartverzekering ook overstappen naar een andere uitvaartverzekering. Je moet er echter wel wat geld voor over hebben. Je uitvaartverzekering opheffen kost namelijk altijd geld. Als het gaat om een kapitaal uitvaartverzekering, dan krijg je het opgebouwde kapitaal terug minus de door de verzekeraar gemaakte kosten. Bij een natura verzekering krijg je helemaal niets terug wanneer je deze opheft. Er is wel een alternatief: je kunt je verzekering premievrij maken. Het opgebouwde kapitaal van kapitaal verzekering groeit dan niet meer en bij een naturaverzekering zal het dienstenpakket beperkt worden.