Een paar maanden geleden kreeg ik de taak om het vrijgezellenfeest van mijn beste vriendin te organiseren. Het feest moest gaan plaatsvinden in Amsterdam. Tijdens het vrijgezellenfeest wilden we naast karaoke ook nog een andere activiteit doen, dus ging ik opzoek naar een geschikte activiteit. De vrijgezel waar het om draait houdt van actie, puzzels en spellen. Daarom ging ik opzoek naar een activiteit die hierbij past. Na een halfuurtje googelen naar leuke activiteiten kwam ik op een escape room uit. Een escape room omvat alle dingen die mijn beste vriendin leuk vindt. Een escape room is namelijk een groot spel vol actie en spanning. Eigenlijk kun je het wel vergelijken met een puzzel, alleen dan met een enorme tijdsdruk. In een escape room moet je samen met je teamgenoten namelijk zo snel mogelijk een oplossing zien te vinden voor een dreigend probleem. Met het vinden van een activiteit was ik echter nog niet klaar met het organiseren ervan. Ik kwam er achter dat er ontzettend veel escape rooms zijn in Nederland, zo ook in Amsterdam. Nu moest ik nog een keuze maken welke escape room in Amsterdam het meest geschikt zou zijn voor het vrijgezellenfeest van mijn beste vriendin. Er zijn ontzettend veel escape rooms in Amsterdam met allemaal verschillende verhalen, ik had in ieder geval genoeg om uit te kiezen. Na het aanbod goed te hebben bekeken kwam ik bij Save Amsterdam terecht, dé escape room van Amsterdam. Er kon hier vervolgens gekozen worden uit drie verschillende escape rooms, te weten de:

  • Zombie Apocalypse
  • Water Flood
  • Black hole

Zombie Apocalypse: Hier krijg je een uur de tijd om een oplossing te vinden voor een virus dat mensen in zombies verandert. Het virus staat op het punt uit te breken, dus de druk is enorm hoog. Water Flood: In deze escape room moet je erachter zien te komen hoe je de waterpomp in Amsterdam moet activeren, om te voorkomen dat de mensen in de stad zullen verdrinken. Black hole: Amsterdam dreigt opgezogen te worden door een zwart gat. Aan jouw team de taak om dit zwarte gat te doen verdwijnen en Amsterdam te redden.

Escape room Amsterdam: de stad redden van een zombievirus

Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om samen met mijn team de escape room Zombie Apocalypse te gaan spelen, deze leek mij het spannendst. Spannend was het zeker! Het is ons gelukt om Amsterdam te redden van een zombievirus. Ruim binnen de tijd waren we klaar. Iedereen vond het hartstikke leuk om te doen, maar vooral ook erg spannend. Het was een onderdeel van het vrijgezellenfeest dat we zeker niet hadden willen missen.

Een echte aanrader!

Ik raad het zeker aan om ook een escape room in Amsterdam te boeken via saveamsterdam.com/nl/pages/escaperoomamsterdam. Het samenwerken is erg leuk, na het deelnemen aan de escape room Zombie Apocalypse in Amsterdam is onze band met elkaar nog hechter geworden. Het verhaal van het spel zat heel goed in elkaar. Het voelde heel realistisch aan, alsof er elk moment een echt zombievirus uit kon breken. Je moet slim na blijven denken en rustig blijven terwijl je onder een enorme tijdsdruk staat, dat was niet altijd makkelijk. De spanning was echt om te snijden toen de tijd steeds sneller ging. Het was wel even stressvol toen de laatste minuten in zicht kwamen, maar het is ons gelukt. Na 52 minuten spelen is het ons gelukt om Amsterdam te redden van een zombievirus. Ik kan niet wachten om de andere twee escape rooms Water Flood en Black Hole bij Save Amsterdam uit te proberen!