Heersen er binnen jouw familie ook problemen? Dan kan het volgen van gezinstherapie in Eindhoven een uitkomst zijn als jij in het zuiden van het land woont. Je gezin zou je veilige basis moeten zijn, de plek waar je op je gemak bent en waar je tot rust kunt komen. Een plek ook waar jij je vertrouwd voelt en waar jullie op een prettige manier met elkaar omgaan. Dit ideaalplaatje gaat echter voor lang niet ieder kerngezin op, er zijn veel gevallen waarin dit niet het geval is. En dat is vervelend, want het tast als het ware je basis aan. Als jij dit ervaart, dan is het een aanrader om gezinstherapie te Eindhoven te volgen. Tenminste, als jij graag veranderingen in de situatie zou willen zien. Want je moet natuurlijk zelf wel voor verandering open staan, anders zal er ook niets opgelost kunnen worden! Therapeuten kunnen nog zo hun best doen, als degenen die naar therapie komen eigenlijk geen belang hebben bij een verandering van de status quo, dan zullen zij alsnog weinig uit kunnen richten. Naar gezinstherapie te Eindhoven gaan heeft dus enkel zin als jullie er ook allemaal achter staan om dit te gaan doen en ook daadwerkelijk verandering willen bewerkstelligen.

Voor wie is gezinstherapie Eindhoven?

Voor wat voor soort gezinnen is gezinstherapie in Eindhoven nu een aanrader? Eigenlijk voor alle gezinnen waarin problemen heersen. Deze problemen kunnen het gevolg zijn van:

  • het hebben van zogenaamde zorgkinderen
  • een nieuwe samenstelling als gevolg van nieuwe relaties
  • relatieproblemen

Wat wordt er nu precies bedoeld hiermee? Als het gaat om zorgkinderen, dan bedoelt men vaak kinderen met een lichamelijke of een geestelijke beperking. Het kan voor ouders dan heel zwaar zijn om de gewone dagelijkse dingen draaiende te houden en vergeet ook zeker het effect niet dat dit op de andere kids kan hebben. Tijdens de gezinstherapie te Eindhoven zal er gekeken worden naar hoe hier beter mee omgegaan kan worden. Er moet immers iedere dag nogal wat geregeld worden, waardoor het kan gebeuren dat je alleen nog maar aan het plannen en regelen bent. Het kan lastig zijn een goede structuur te vinden en regelmaat in te bouwen, waarbij je niet alleen aandacht hebt voor het ‘zorgkind’, maar ook voor je eventuele andere kinderen. Tijdens de gezinstherapie te Eindhoven zal er gekeken worden naar verbeteringen in structuur, zodat jullie je dagelijkse leven beter in kunnen richten, waarbij er ook aandacht blijft voor elkaar. Er zal bijvoorbeeld gesproken worden over hoe jullie toch samen op vakantie kunnen, hoe de huishoudelijke taken verdeeld worden en hoe voorkomen kan worden dat jullie opgebrand raken.

Samengestelde gezinnen

Ook voor samengestelde gezinnen kan gezinstherapie in Eindhoven een uitkomst zijn. Het is immers nogal wat als jullie scheiden, dit zal zeker een groot effect hebben op de kinderen. En dat effect wordt nog groter als er op een gegeven moment en nieuwe partner met kids in het spel komt. Iedereen moet dan weer aan een nieuwe situatie wennen en dit zal absoluut voor spanningen kunnen zorgen. Hoe ga je hier mee om en hoe houd je de thuissituatie plezierig? Dit zijn zaken die in de gezinstherapie te Eindhoven van Agalef aan bod zullen komen. Bij Agalef zijn ze gespecialiseerd in het vermijden en verminderen van valkuilen die in dergelijke situaties op je pad kunnen komen. Op Agalef.nl kun je meer lezen over hun werkwijze, maar je kunt voor meer informatie natuurlijk ook altijd even vrijblijvend contact met hen opnemen. Neem dus geen genoegen met het feit dat jullie gezin nu eenmaal stressvol is, maar probeer de problemen op te lossen door middel van gezinstherapie in Eindhoven! Lees meer…

Categories: Mens en gezondheid