Zouttherapie, ook wel halotherapie genoemd, is een krachtige en natuurlijke behandelmethode voor de luchtwegen en de huid. Bij Halo Clinic Nederland wordt het microklimaat van een natuurlijke zoutmijn/-grot nagebootst in een zoutkamer in Zaandam of op locatie in Heemstede. Door middel van het helende klimaat in de zoutkamer verminderen symptomen aanzienlijk bij mensen die lijden aan de aandoeningen als astma, COPD, emfyseem, hooikoorts, allergieën, sinusitis en ook andere diverse ademhaling- en huidproblemen. 

Zouttherapie is ook erg goed voor de fanatieke sporter

Zouttherapie bevordert de sportprestaties. Met zouttherapie zal het uithoudingsvermogen toenemen door een verbeterde longfunctie en wordt de longcapaciteit vergroot. Om deze reden maakt zouttherapie dan ook steeds vaker deel uit van een trainingsprogramma van onder andere professionele sporters. Tegenwoordig biedt zouttherapie de sporter een prima alternatief voor deze zoutgrotten door nabootsing van dit unieke microklimaat in een zoutkamer. 

Het gebruik van de zoutkamers is onder de topsporters nog vrij onbekend op dit moment. Echter in andere landen, bijvoorbeeld Spanje en in veel oostbloklanden, wordt al veelvuldig gebruik gemaakt van zouttherapie ter ontspanning en verbetering van sportprestaties. 

In het dagelijkse leven hoeft iemand geen last te hebben van zijn luchtwegen, dit kan echter tijdens het sporten heel anders zijn. De kans op luchtwegproblemen bij het sporten kan worden vergroot in de volgende omstandigheden:

  • Veel allergenen in de buitenlucht
  • Extreme weersomstandigheden 
  • Chloride in zwembaden 
  • ‘Vuile’ lucht in sporthallen
  • Koude en/of droge omstandigheden verhogen het risico op inspanningsastma
  • Duursporten bij een hoge ventilatie

De bewezen werking van zouttherapie 

Zouttherapie bestaat dus eigenijk al vrij lang en vindt zijn oorsprong in de mediterrane zoutmijnen. De bewezen werking van zouttherapie is aangetoond in diverse medische en wetenschappelijke onderzoeken en artikelen, echter is het vooral aangetoond in de praktijk en door de positieve ervaringen die cliënten achter kunnen laten na een behandeling in een zoutkamer. Na een aantal sessies zijn de eerste resultaten al merkbaar. Vastzittend slijm komt bijvoorbeeld los en wordt zo makkelijker opgehoest waardoor je vrijer kan ademen. 

Veel mensen die bij de huisarts komen voor luchtweg- of huidklachten krijgen van de huisarts voorgeschreven medicijnen en krijgen hier dus ook de bijkomende bijwerkingen van. Je wil dus af van de medicijnen die je continu mee krijgt, maar je wil welvan je lichamelijke klachten af, heel logisch. Als je dus een van deze mensen bent die dit ook ervaart is een zouttherapie het ideale alternatief. Wat een fijne bijkomstigheid is het feit dat zouttherapie wordt vergoed door Zorg en Zekerheid. 

Met een zouttherapie in een van de zoutkamers van Halo Clinic Nederland wordt de kwaliteit van je leven verbeterd, wordt je afweersysteem versterkt en kan je weer vrij ademen zoals het natuurlijk ook hoort. Boek dus nu een sessie bij HaloClinic.nl Nederland! Om er achter te komen of een behandeling in een zoutkamer ook iets voor jou, je kinderen, vriend of familielid is, is de eerste sessie altijd gratis, dus mocht het niets voor je zijn, ben je er in ieder geval geen geld aan verloren. Echter gaan we natuurlijk van alle onderzoeken en positieve ervaringen uit van de klanten en zal dit zeker niet nodig zijn. 

Categories: Mens en gezondheid