Na vijf jaar single zijn besloot ik dat het zo niet langer kon. Ik had heel lang volgehouden dat ik de ware heus wel een keer tegen het lijf zou lopen, misschien wel in de supermarkt, of de kroeg, zoiets dacht ik. Ik had genoeg verhalen gehoord van mensen die hun liefde gewoon ergens waren tegengekomen en toen het lef hadden op elkaar af te stappen. Misschien is dat wel waar het steeds misgaat bij mij. Ik zie namelijk best vaak leuke mannen, maar vind het veel te eng om op te af te stappen. Het is ook spannend als je er zo over nadenkt. Je weet namelijk helemaal niets van die persoon, niet hoe oud hij is, wat hij doet, of hij een vriendin heeft, en zelfs niet of hij überhaupt wel op vrouwen valt. Want dat is tegenwoordig ook niet iets wat je zomaar kunt aannemen. Helemaal prima natuurlijk, maar hoe ik dan contact met een leuke man leg weet ik intussen niet meer. Want veel verder dan iemand verlegen aanstaren kom ik meestal niet, en aanspreken ho maar. Dus toen de zoveelste persoon tegen me zei dat ik eens een dating site moest proberen dacht ik oké, waarom ook niet? Ik geef toe, ik heb al eerder nagedacht over het aanmaken van een profiel op een dating site, maar vind het ook wel eng om me online zo bloot te geven. Ze willen namelijk allemaal dat je een foto uploadt en wat vertelt over jezelf. En eigenlijk vertel ik dat eigenlijk liever alleen aan de mannen die ik daadwerkelijk interessant vind, maargoed. 

Welke dating site kies je uit het enorme aanbod?

Ja, daar kwam het lastigste gedeelte. Ik had besloten online te gaan daten, maar welke dating site sprak mij dan het meeste aan? Ze hebben allemaal zoveel verschillende kenmerken! Bij de ene zie je alleen mensen die in de buurt zijn (wat dus redelijk kan matchen met de realiteit,) en bij de andere kun je juist zelf je kilometers instellen, of zoeken in een compleet andere plaats. Bovendien zijn er hele grote verschillen tussen hoeveel info je kunt toevoegen aan je profiel, en daarmee hoeveel info je ziet van iemand anders. Ik wist wel dat ik een dating site wilde waarbij je kunt aangeven wat je in iemand zoekt, in plaats van dat je alleen maar over jezelf vertelt, maar ja, welke? Ik gebruikte google om te zoeken op ‘welke online dating site’ en vond de meest logische website voor deze vraag, namelijk https://welkeonlinedatingsite.nl. Deze website is er speciaal voor mensen zoals ik, die uit het grote aanbod niet weten welke dating site ze moeten kiezen. Op de homepage staat allereerst een toplijst, met alle dating sites die dit jaar het meest gebruikt zijn, waaronder Parship, Lexa en EliteDating. Maar er blijken er nog veel meer te zijn, en elke dating site heeft weer zijn eigen unieke kenmerken, dus er zit er altijd een bij die bij jou past.

Alle website categorieën op een rij

Welkeonlinedatingsite.nl heeft een handig overzicht samengesteld met alle datingsites per categorie. Bij die categorieën kun je denken aan:

  • Datingsites voor hoger opgeleiden
  • Datingsites voor mensen van boven de 50
  • Gay dating 
  • Dating voor stelletjes
  • Seks datingsites

Maar natuurlijk ook een categorie voor een algemene dating site, die vooral gericht is op het vinden van liefde, met welke leeftijd of welk opleidingsniveau dan ook. Deze heeft dan ook mijn voorkeur. Nu alleen nog kiezen bij welke dating site ik me daadwerkelijk ga aanmelden. En dan maar hopen dat ik een leuke match vind.

Categories: Relatie en Dating