Avondjurken zijn een van de meest vrouwelijke kledingstukken die je kunt vinden. Maar het zijn ook jurken die je tijdens speciale gelegenheden draagt. Het dragen van korte galajurken is namelijk niet iets wat je elke dag doet, al zou je dat misschien wel willen. Want het is dé manier om het ultieme vrouwelijke naar boven te halen. Zeker de korte galajurken, want met hun lengte net op de knie, zijn ze een herbeleving van de jaren vijftig: een tijdperk waar de mode vaak de rondingen van de vrouw accentueerde. Wanneer je een avondjurk, cocktailjurk of galajurk nodig hebt voor een speciaal event, dan is het een kwestie van de jurk vinden die bij jouw figuur past. Er is namelijk voor elke vrouw een passende jurk te vinden, ongeacht je postuur of leeftijd. Lang en klassiek, kort met een felle kleur of gewoon het ultieme korte zwarte jurkje. De mogelijkheden zijn eindeloos en dan zijn we nog niet eens bij de accessoires aangekomen. De gelegenheid is wellicht de meest belangrijke om te weten of je wilt kiezen voor korte galajurken of toch liever een lange. Neem bijvoorbeeld een bruiloft, als de dresscode Italian Chic is, dan kan je twee kanten op. Je kunt een klassieke Audrey Hepburn look nemen met een korte jurk die elegant is afgewerkt met accessoires, maar je kunt ook een dramatische lange galajurk uitzoeken. Voor een schoolfeest is het echter logischer om te kiezen voor korte galajurken. Je laat je benen zien, kunt er heerlijk in dansen en je ziet er prachtig uit. Een ding is zeker: je zal een jurk moeten vinden die je figuur accentueert en je beste punten naar voren laat komen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van korte galajurken?

Bij het aanschaffen van korte galajurken is het een kwestie van goed opletten. Want voor een schoolfeest is het helemaal geen schande dat je er met een korte jurk wat speels uitziet. Heb je echter een bruiloft, dan is het belangrijk dat je er chic en elegant uitziet. In veel gevallen zal je aangeraden worden om te kiezen voor een donkere kleur om ervoor te zorgen dat de look in zijn geheel elegant blijft. Daarnaast zien donkere kleuren er vaak netter uit dan hele felle kleuren. Wil je wel meer kleur, zorg dan dat de stof van de jurk bepalend is -want deze kan ook je hele look bepalen. Zorg dat de stof mooi om je lichaam valt en indien de hals laag is of strapless dat je de juiste lingerie draagt. Het is niet netjes om de hele avond te moeten kijken of alles nog wel in je jurk zit. Wanneer je onzeker bent over een strapless hals, kies dan voor veilig en voor iets met bandjes. Schoenen met hoge hakken en korte galajurken gaan hand in hand. Door hakken te dragen onder je korte galajurk, zorg je automatisch voor meer elegantie maar ook voor een langer silhouet. Zorg voor de juiste accessoires om je look te complementeren.

  • een mooie tas of clutch
  • sieraden
  • schoenen met een hak

Waar shop je korte galajurken?

Een leuk jurkje kan je bijna overal kopen, maar voor een mooie jurk voor een event of bruiloft zal je toch vaak naar een speciaalzaak moeten. The Perfect Dress (http://perfect-dress.nl/korte-galajurken-2/) is een van die speciaalzaken. Zij hebben een enorm groot aanbod jurken voor vrijwel alle gelegenheden en binnen alle budgetten. Ben je op zoek naar dé perfecte jurk, kijk dan eens op hun website of ga naar een van de filialen voor een advies op maat.

Categories: Mode en Kleding