De lekkerste oliebollen kopen wij al jaren bij Noorlander Oliebollen. Dit zijn echt de lekkerste oliebollen bij ons in de buurt. We hebben een keer online gekeken waar we hier de beste oliebollen konden kopen en toen zijn we op www.noorlanderoliebollen.nl terecht gekomen. Na wat onderzoek gedaan te hebben zijn we erachter gekomen dat zij echt de beste, de lekkerste en de best gevulde oliebollen verkopen. Noorlander Oliebollen staat dan ook al jaren bekend als goede oliebollenbakker en dit doen ze niet alleen rond de feestdagen in december. Je kunt bij hen oliebollen kopen op:

  • Kermissen
  • Markten
  • Braderieën

En op de website van Noorlander Oliebollen staat waar ze meestal te vinden zijn.

Kwalitatief goede oliebollen kopen

Voor ons is kwaliteit heel belangrijk. We hebben in het verleden wel eens oliebollen gehad die je als een spons kon uitwringen. Ga je oliebollen kopen, dan is het altijd belangrijk om op een paar dingen te letten. Althans, dat vinden wij dan. Wij lopen allereerst altijd langs de kraam om gewoon even de geur mee te krijgen. Oliebollen kopen doe je namelijk niet willekeurig. Je wilt uiteraard weten of er verse olie wordt gebruikt of dat de oliebollen in frituurvet worden gebakken. Er is een heel groot verschil tussen de oliebollen, wanneer je alleen al naar het gebruikte vet kijkt. Dit zit bij Noorlander Oliebollen altijd goed. Zij gebruiken goede en verse olie van hoge kwaliteit. Die olie wordt precies op de juiste manier verhit en dit geeft de oliebol de kans om op de juiste manier te garen en lekker krokant te worden. Het tweede is het recept. Inhoudelijk weten wij niet wat er precies allemaal in de oliebollen gaat natuurlijk, maar wat wij belangrijk vinden is dat de oliebol lekker luchtig is. Dat hij als het ware een beetje vering heeft op het moment dat je erin knijpt. Uiteraard kan dat met blote handen, want deze oliebollen drijven niet in het vet. Wanneer een oliebol zichzelf helemaal vol zuigt, bepaalt het vet ook de smaak van de oliebol. Wanneer wij oliebollen kopen dan nemen wij er altijd één om te proeven. Gewoon puur om te zien of de oliebollen van juiste kwaliteit zijn. Voor ons zijn oliebollen dan lekker zacht en krokant en ze vallen luchtig op de maag. Een oliebol moet natuurlijk wel goed verteerbaar zijn en zeker op oudejaarsavond wanneer er nog veel meer hapjes bij komen kijken en iedereen een glas bubbels erbij drinkt. Al vinden wij dat oliebollen en champagne niet heel goed samen gaan, daarom beginnen we met oliebollen bij de koffie, maar wordt de champagne pas vlak voor de jaarwisseling ontkurkt en dan zijn er hartige hapjes als kaas en olijven het lekkerst bij.

Lekkere vulling in de oliebollen

Als wij oliebollen kopen dan willen we wel oliebollen hebben die goed gevuld zijn met rozijnen en krenten. Sukade hoeft voor ons niet persé, maar een stukje appel is wel weer lekker. Wij kopen er ook altijd wat appelflappen bij. Dit zijn de beignets, maar wij blijven ze stug appelflappen noemen, omdat dit voor ons een nostalgisch gevoel geeft. Samen met de oliebollen kopen we dan voldoende appelflappen zodat we zowel op oudejaarsavond als op nieuwjaarsdag voldoende oliebollen en appelflappen in huis hebben. Er komen altijd veel mensen op bezoek en bij ons is het in de buurt heel gebruikelijk wanneer de buren even komen aanwaaien en die pakken dan vaak ook een oliebol mee. Vooral omdat ze weten dat wij zulke goede oliebollen in huis halen. De buurman bakt ze vaak nog steeds zelf, maar zijn gezin vind dat wij lekkere oliebollen kopen. Dat vinden wij een leuk compliment.