Voor bestaande (renovatie)bouw of nieuwbouw kan het zeer aantrekkelijk zijn om te gaan voor een warmtepomp. The Sunshine Company werkt met allerlei soorten merken qua warmtepompen. De prijs van een warmtepomp weten? Hieronder vindt u een overzicht met alle kosten, en kosten die eventueel worden gedekt door subsidie. Zie het aanschaffen van een warmtepomp dan ook als een investering. 

Prijs warmtepomp: merken

The Sunshine Company werkt dus met verschillende merken. Het verschilt per huishouden, grootte en verbruikt welk merk warmtepomp het beste zou werken. De merken zijn:

  • Elga, Techneco
  • Loria, Techneco
  • Nefit
  • Futjitsu Waterstage

Elga, Techneco

De meest verkochte pomp bij The Sunshine Company is de Elga. Deze pomp wordt gemaakt door Techneco, een Delfs bedrijf. De pomp is 5 kilowatt en zal in een normaal huishouden een dekking van 70% geven. Bij een kleiner huishouden inclusief vloerverwarming zal het een dekking van 95% geven. De warmtepomp wordt hybride geplaatst waardoor de centrale verwarming gebruikt kan blijven worden. Dit is handig voor de koudere dagen en het leveren van tapwater. De pomp kan voor netto €2.900 geplaatst worden en dit is excl. BTW. De subsidie is hier al vanaf. In de praktijk komt het veelal voor dat de terugverdientijd ongeveer 6 jaar is. Dit is natuurlijk wel in combinatie met zonnepanelen. 

Loria, Techneco

Ook deze warmtepomp is van het Delftse bedrijf Techneco. De Loria is alleen een nieuwe ontwikkeling in warmtepompland. Deze pomp is namelijk monovalant, wat betekend dat het draait zonder CV. Deze pomp is ideaal geschikt wanneer u ook al gaslood kookt. Hierdoor wordt uw woning helemaal gaslood wat enorm zou schelen in de kosten. Daarnaast is een groot voordeel dat de uitstoot van koolmonoxide vrij klein is in uw woning. De Loria heeft verschillende modellen, met verschillende vermogens. Zo is er dus voor ieder huishouden wel een goede pomp te vinden. De prijs van de warmtepomp begint bij €5.300 excl. BTW en na aftrek van subsidie. Deze prijzen zijn altijd incl. montage. 

Nefit

De Nefit heeft ook verschillende modellen met verschillende vermogens. Zo kunt u gaan voor een 12, 14 of 16 kilowatt. Dit vermogen is zeer groot voor een warmtepomp waardoor de dekking dan ook 100% is. Ook deze pomp is monovalant en de prijs van deze warmtepomp begint bij €9000. Hierbij begint de subsidie vanaf €2.3000. 

Futjitsu Waterstage

Deze pomp kan zowel bivolant (hybride) als monovalant zijn. De pomp zit tussen de 10 en 30 kilowatt en is zeer geschikt voor de hele grote verbruikers. De dekking bedraagt 90 tot 100%. De prijs van de warmtepomp begint met €8.300 en hier moet de subsidie nog vanaf. U kunt voor deze pomp subsidie krijgen vanaf €2.300. 

Voordelen warmtepomp

Het grote voordeel van een warmtepomp is dat deze makkelijk kan worden aangesloten aan de cv-ketel. Wanneer u volledig voor gasloos wilt gaan dan kunnen wij altijd een stand-alone toevoegen waardoor uw huishouden volledig gasloos draait. De prijs van een warmtepomp verdient u dus makkelijk terug. Daarnaast is de prijs van een warmtepomp een investering maar is de gemiddelde terugverdientijd 6 tot 7  jaar. The Sunshine Company vraagt daarnaast graag voor u de subsidie aan zodat u hier zelf geen omkijken naar heeft. De prijs van een warmtepomp wordt met een subsidie flink verminderd. Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over een bepaalde warmtepomp? Neem dan gerust contact op met The Sunshine Company. Lees meer…