Een beslissing waar veel mensen mee te maken krijgen als ze hun huis willen renoveren of bij het ontwerpen van een nieuw huis, is of ze zullen kiezen voor hout, aluminium of kozijnen uit kunststof. Ramen met kozijnen uit kunststof zijn de afgelopen jaren in populariteit gestegen en worden vandaag op grote schaal in woningen gebruikt. Ze vormen een waardevolle aanvulling op elk huis en het installeren ervan zou een van de beste beslissingen zijn die elke huiseigenaar kan nemen om de functionaliteit en algehele bruikbaarheid van het huis te verbeteren. Hieronder proberen we alle mogelijke voordelen van ramen met kozijnen uit kunststof op te sommen.

  • Duurzaam en stevig – Een van de grote voordelen van ramen met kozijnen uit kunststof is dat ze van veel duurzamer materiaal dan de traditionele houten ramen zijn gemaakt. Dit zorgt er niet alleen voor dat ze lang meegaan en veerkrachtig zijn, maar ook hoogstwaarschijnlijk dat je ze nooit zal moeten vervangen. Kozijnen uit kunststof zijn buitengewoon duurzaam en zorgt ervoor dat je ramen de tand des tijds doorstaan en nooit hun vorm verliezen.
  • Makkelijk te onderhouden – Kozijnen uit kunstof vergen zeer weinig onderhoud en zijn in tegenstelling tot houten ramen niet vatbaar voor rotten, schilferen, roesten, vervagen of corroderen. Bovendien zijn ze weerbestendig en kunnen ze eenvoudig worden gereinigd. Op het vergrendelingsmechanisme breng je van tijd tot tijd wat olie aan.
  • Superisolerend en milieuvriendelijk – Bekend om de hoge mate van isolatie die ramen met kozijnen uit kunststof bieden, houden ze je niet alleen warm tijdens de winter, maar zijn ze ook geluiddicht. Bovendien, omdat ze kou en vochtigheid buiten houden en voorkomen dat warme lucht ontsnapt, verbruik je uiteindelijk minder elektriciteit, wat een positief effect heeft op jouw energierekening.
  • De prijs – Ramen met kozijnen uit kunststof zijn aanzienlijk goedkoper dan zowel de houten als aluminium opties.

Waar moet ik op letten bij het kopen van nieuwe ramen met kozijnen uit kunststof?

Hoewel het sterk zal afhangen van de productie en het ontwerp van de kozijnen kunstof frames, kunnen we enkele algemene generalisaties maken met betrekking tot de prestaties van jouw vensters. Zoals bij elk isolerend product, is de meest belangrijke figuur de U-waarde. Dit getal geeft je heel eenvoudig een cijfer dat nauwkeurig beschrijft hoe goed het product is om te voorkomen dat warmte erdoorheen beweegt. Hoe lager het getal, hoe beter de prestaties. Oudere dubbele beglazing kan een U-waarde van 2 of meer hebben, terwijl nieuwe dubbele beglazing waarschijnlijk een U-waarde heeft van 1,4 of lager. De allerbeste dubbele beglazing op de markt heeft een U-waarde van ongeveer 0,7. Over het algemeen zal de U-waarde van vensters met kozijnen uit kunststof betere prestaties bieden in tegenstelling tot de andere soorten vensters. Het is mogelijk om deze ultra lage U-waarde met andere materialen te bereiken, maar de kosten zullen waarschijnlijk hoger zijn. Controleer dus altijd de U-waarde van uw nieuwe ramen voordat je ze installeert, om er zeker van te zijn dat je een goed werkend venster krijgt.

Nieuwe ramen installeren

Moet je ramen vervangen en kun je jezelf terugvinden in het kozijnen kunstof advies van hierboven? We hebben het land afgezocht naar de beste vakmensen in het vervaardigen van kozijnen kunststof frames en het installeren van nieuwe ramen. Je kunt er zeker van zijn dat degene die we aanbevelen echt te vertrouwen is. En onze aanbeveling gaat naar Benitech, een bedrijf dat garant staat voor kwaliteit, de beste prijs en professionaliteit. Als je wilt dat zij een renovatie uitvoeren van je ramen, hoef je alleen het contactformulier in te vullen op de pagina benitech.nl en ze nemen binnenkort contact met je op!