In woningen zijn bijna zonder uitzondering voldoende aansluitpunten voor een douche, toilet en wastafel. Op buitenlocaties, zoals grote evenemententerreinen, is dit echter niet het geval. Juist hier vinden vaak evenementen plaats waar veel bezoekers op af komen. Soms duren deze evenementen meerdere dagen en overnachten bezoekers op een camping. Dan bent u verplicht de juiste voorzieningen tijdelijk aan te leggen. Wilt u hier dan toch een mogelijkheid creëren voor toiletbezoek of douches? Dan kunt u gebruik maken van een sanitair unit. Een sanitair unit wordt veel geplaatst op bouwterreinen of festivals, waar mensen zich willen douchen maar er geen normale aansluiting mogelijk is. Als organisator wilt u hier ook geen permanente aansluiting aanleggen, en vaak mag dit ook niet. Heeft u na het lezen van deze informatie ook interesse in het laten plaatsen van een sanitair unit? Neem dan eens contact op met Harmsen Materieel, bijvoorbeeld via de website: harmsenmaterieel.nl. Harmsen Materieel biedt allerlei materieel aan voor bouwplaatsen en andere plekken. Een sanitair unit kan het verschil maken tussen het wel of niet realiseren van een project of evenement. Vaak is het immers niet toegestaan een bouwplaats in te richten of een evenement te organiseren zonder het regelen van goede sanitaire voorzieningen. Met de juiste units zorgt u ervoor dat uw project of evenement gewoon door kan gaan zonder concessies te doen op het gebied van hygiëne.

Voordelen van een verplaatsbare sanitair unit

Een sanitair unit die verplaatsbaar is, kan vanzelfsprekend overal geplaatst worden. De plekken waar normaal geen wateraansluiting is, kunnen nu wel voorzien worden van de juiste sanitaire voorzieningen. Dit is ideaal voor campings, of andere plaatsen waar tijdelijk een sanitair unit geplaatst moet worden. Om een festival te kunnen organiseren of een ander tijdelijk evenement, moeten er volgens de wet voldoende mogelijkheden zijn om hygiënestandaarden hoog te houden. Dat betekent dat mensen naar een toilet moeten kunnen gaan, hun handen moeten kunnen wassen of desinfecteren, of zelfs moeten kunnen douchen. Het is mogelijk om op grootschalige of kleinschalige wijze sanitair units aan te brengen. Meer weten? Neem dan contact op met Harmsen Materieel. Hier kunt u een enkele unit huren, of grote aantallen. Voor elk evenement hebben wij de juiste sanitair unit. Kijk op harmsenmaterieel. Als u nog nooit gebruik heeft gemaakt van een sanitair unit heeft u wellicht vragen over het aansluiten ervan. Hoe wordt een sanitair unit aangesloten en schoongemaakt? Wat als er iets kapotgaat? Wie is verantwoordelijk voor het onderhoud en hoe worden de units afgeleverd? Dit zijn vragen die bijna elke afnemer heeft, als hij of zij voor het eerst met ons in contact komt. Wij helpen u graag verder en beantwoorden uw vragen zo snel mogelijk.

Hygiëne op peil houden

In sommige situaties is het lastig de hygiëne goed op peil te houden. Denk dan bijvoorbeeld aan festivals waar veel mensen komen, op warme dagen. Er kan dan al snel stankoverlast voorkomen als de toiletten niet tijdig schoon worden gemaakt. Sanitaire units van goede kwaliteit en een goed schoonmaakregime voorkomen dit soort situaties. Harmsen Materieel kan u voorzien van de juiste sanitair unit, en advies geven over het gebruik ervan. Andere maatregelen die kunnen helpen de hygiëne te bewaken zijn:

  • Waterpunten installeren
  • Desinfecterende gel aanbieden bij toiletten
  • Voldoende schoonmaken
  • Bezoekers wijzen op hygiëne

Dit geldt voor festivals, maar ook voor bouwplaatsen waar veel mensen gebruik maken van een sanitaire unit. Uiteraard moet de schoonmaak op orde zijn, maar door te wijzen op eigen verantwoordelijkheid van de gebruikers kan veel ellende worden voorkomen. Op naar een schone omgeving voor uw bezoekers!