Uw ogen laten laseren?Clinic Select wilt ogen laseren voor iedereen toegankelijk maken. Om dat te bereiken werken ze samen met de beste klinieken en oogartsen van Nederland. Hierdoor zijn ze volledig onafhankelijk en zelfstandig. En hebben ze niet de vaste lasten van de klinieken. Daardoor kunnen ze ooglaser behandelingen scherp inkopen en u daarmee de beste zorg voor de laagste prijs bieden.

Ogen laseren

Ogen laseren is niet altijd een en dezelfde behandeling. In de praktijk zijn er verschillende behandelmethoden. Elk met hun eigen voorwaarden en criteria, voor- en nadelen, en ook kosten. Waarom zijn er dan toch verschillende behandelingen? Sommige methoden hebben een groter bereik in zichtafwijking, anderen zijn weer beter voor mensen met kwetsbare ogen. Welke methode voor u het meest geschikt is, bepalen ze na een uitgebreide intake en eyescan. Op de site staan 6 behandelingen:

  • Lasek
  • TransPRK
  • IntraLASE
  • Lensimplantaten
  • Monovisie

Wavefront Lasek staat voor Laser Assisted Epithelial Keratomileusis. Deze behandeling is speciaal geschikt voor mensen die niet in aanmerking komen voor de Femtolasik methode of een verhoogd risico lopen op oogletsel. Lasek zelf is een variant op de PRK methode, één van de eerste lasermethoden die werd toegepast.

Trans PRK is een variant op de PRK Lasek behandeling. Bij beide behandelingen wordt het bovenste laagje van het hoornvlies verwijderd. Het grote verschil is dat bij de TransPRK er geen instrument bij aan te pas komt. Vandaar dat de TransPRK behandeling de meest comfortabele methode is.

IntraLASIK wordt ook wel Intralase, Femtosecond LASIK of LASIK genoemd. Een pijnloze, zeer veilige en snelle behandeling. Met miljoenen geslaagde behandelingen wereldwijd heeft de IntraLASIK ooglasermethode zich ronduit bewezen, zo ook al jarenlang in onze kliniek.

In plaats van uw ogen laseren kunt u ook kiezen voor lensimplantaten. Uw natuurlijke ooglens wordt vervangen door een kunstlens, een soort permanente contactlens. Deze kunstlens corrigeert alle soorten afwijkingen, zelfs een leesbril correctie. Een zeer snelle, veilige methode die al miljoenen keren wereldwijd en ook door de oogartsen van Clinic Select succesvol is uitgevoerd.

U kunt ook kiezen voor monovisie, ook wel leesbrilcorrectie genoemd. Na een monovisie behandeling kunt u met één oog goed veraf kijken en met het andere oog goed van dichtbij. Uw ogen werken dus samen: het ene oog spant zich meer in dan de andere afhankelijk van of u van dichtbij of in de verte wilt kijken.

Bent u gevoelig voor schitteringen en licht? Dan raden we bij de Intralase en TransPRK behandelingen de ‘Wavefront” nabehandeling aan. Hiermee wordt uw zicht in het donker verbeterd en zijn contrasten beter zichtbaar. U zult merken dat u na de Wavefront behandeling weer tot in detail ziet en contrasten veel beter waarneemt. Uw ogen laseren laat u natuurlijk doen door specialisten, Clinic Select is dus het juiste adres.

Voor- en nadelen

Ogen laseren heeft per methode zijn eigen criteria en werkwijze. Deze benoemen ze op de pagina’s van de betreffende behandeling op de website. De belangrijkste overeenkomst is dat uw zicht voortaan weer goed is. Dit resultaat wordt in een ooglaser kliniek vrijwel altijd na één behandeling bereikt. Sommige behandelingen kennen een langere herstelperiode dan andere. Gedurende de herstelperiode kunt last hebben van enkele klachten maar in de meeste gevallen valt dat erg mee. Soms duurt het maar een paar dagen voordat uw zicht daadwerkelijk op het gewenste niveau is. En bij geen enkele behandeling duurt het herstel langer dan enkele weken. Laat uw ogen laseren bij Clinic Select.