Elektrische installaties doen hij bijna altijd naar behoren. Dit kan echter veranderen als er geen periodieke controle uitgevoerd wordt. Een NEN 3140 inspectie kan u hierbij helpen. Met een NEN 3140 inspectie wordt beoordeeld of de toegepaste installatiedelen veilig kunnen functioneren in de huidige omgeving. Een NEN 3140 inspectie laat u eenvoudig en tegen een scherpe prijs uitvoeren door ITS Inspecties. Met onze professionele NEN 3140 inspectie weet u zeker dat uw installaties voldoen aan het SKV kwaliteitssysteem. Wij leggen u graag uit wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van een NEN 3140 inspectie en wat de voordelen hiervan zijn. Met deze informatie kunt u namelijk direct uw apparatuur veiliger maken.

Een NEN 3140 inspectie beoordeeld de functionering

Een NEN 3140 inspectie is nodig, omdat bestaande installaties periodiek geïnspecteerd dienen te worden. Daarnaast wilt u natuurlijk ook een veilige werkplek bieden aan uw werknemers of bezoekers. Met een NEN 3140 inspectie weet u zeker dat uw verzekeraar u niet in de weg gaat lopen, doordat u aan het SKV kwaliteitssysteem voldoet. Met deze inspectie worden verschillende dingen geïnspecteerd:

  • Beoordeeld of de toegepaste installatiedelen veilig functioneren
  • De aardingen beoordeeld
  • Meting of de aardingen functioneel zijn
  • Metingen van isolatieweerstanden
  • Metingen van de leiding-impedantie
  • Beoordeling van de technische documentatie
  • Beproeving van hoofdschakelaars en aardlekbeveiliging

Daarnaast wordt er bij een NEN 3140 inspectie ook gekeken naar de bescherming die alle onderdelen bieden. De metingen worden daarnaast bijna allemaal steekproefsgewijs uitgevoerd. Zo krijgt u uiteindelijk een totaaloverzicht en weet u gelijk waar er aanpassingen gedaan moeten worden om uw installaties weer optimaal te laten functioneren. Daarnaast weet u ook direct hoe de installatie onder de huidige omstandigheden goed en veilig kan functioneren en of de werkzaamheden aan de installatie veilig kunnen worden uitgevoerd. De focus ligt dus hoofdzakelijk op het gebruik van de installatie. Wilt u meer dan alleen het gebruik weten, dan kunt u ook voor de NEN 1010 inspectie gaan. Hier wordt namelijk vooral naar de basis en het ontwerp gekeken. Hoofdzaak is dat u altijd op een deskundige manier geholpen wordt en dat er altijd deskundig advies voor u is namens onze medewerkers. Wacht daarom niet te lang en maak vandaag nog uw afspraak om uw werkplek veiliger te maken.

Wij creëren veiligheid met u

ITS Inspecties is uw deskundige op het gebied van technische installaties. Wij zijn een dynamisch en onafhankelijk inspectiebedrijf dat graag voorop loopt. Wij zullen ons daarom altijd blijven ontwikkelen om op de hoogte te blijven van alles wat er in het vakgebied verandert en daarbij net een stapje extra zet. Wij zorgen ervoor dat uw installaties volledig geïnspecteerd worden, zodat u een veilige werkplek voor u en uw werknemers kunt creëren. Wij gaan altijd met u in gesprek over uw wensen en eisen ten opzichte van onze werkzaamheden. Wij denken daarbij met u mee en durven tegelijkertijd ook kritisch te zijn. U krijgt van ons altijd een overzichtelijke rapportage en omschrijven daarbij zowel de gebreken als de adviezen die wij u meegeven. Wilt u meer informatie over onze inspecties? Neem dan contact met ons op middels de contactgegevens die vermeld staan op its-inspecties.nl. U kunt ook ons contactformulier invullen. Zodra wij uw gegevens hebben ontvangen, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op om uw vragen te beantwoorden en een eventueel vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen. Hierin kunnen wij onze werkzaamheden duidelijk uitleggen en heeft u alle tijd om vragen te stellen. Zo komt u er achter of er een klik is en kunnen wij direct aan de slag om uw installaties veiliger te maken.