Iedereen die op een kantoor werkt krijgt er vroeg op laat mee te maken: rug- en/of nekklachten door het te lang aanhouden van dezelfde houding. Dit soort klachten zijn eigenlijk heel gemakkelijk vermijden volgens shiraz Office Furniture, namelijk door een zit-sta werkplek. Hoe komt het dan dat nog zoveel kantoormedewerkers nog steeds aan een ‘normaal’ bureau werken en deze niet inruilen voor een variant die ergonomisch gezien een stuk gezonder is? Dit kan meerdere oorzaken hebben. Allereerst kan het zijn dat ze (nog) geen klachten ervaren. Dit kan jaren zo aanhouden en dus is het logisch dat niemand bij zijn werkgever om een speciale zit-sta werkplek vraagt. Echter is het veel beter om dit soort klachten te voorkomen dan genezen en daarom is het beter om zo snel mogelijk over te stappen op een werkplek die het je mogelijk maakt van houding te wisselen wanneer je daar behoefte aan hebt. Onderzoek heeft bewezen dat wanneer mensen, ondanks dat ze dachten het niet nodig te hebben, zeer actief gebruikmaken van de diverse hoogtes van een zit-sta werkplek. Wanneer je mensen immers de mogelijkheid heeft van houding te wisselen vinden ze dit toch heel prettig, ondanks dat ze van tevoren dachten dit niet nodig te hebben. Af en toe afwisselen tussen staand en zittend werken hoeft dus niet alleen als je al klachten ervaart prettig te zijn, ook mensen zonder klachten vinden het prettiger werken, en dat zorgt voor een fijnere werksfeer en betere resultaten. 

Een zit-sta werkplek vragen bij je baas

Het kan ook zo zijn dat je eigenlijk best graag een werkplek wilt die variabel is in hoogte, maar het moeilijk vindt om dit aan te kaarten bij je leidinggevende. Je wilt niet weggezet worden als zeikerd doordat de rest de normale werkplekken blijkbaar prima vindt. Bedenk je dan dat je geen weet hebt van andermans klachten en zij er wellicht ook erg bij gebaat zouden kunnen zijn om voortaan aan een zit-sta werkplek te werken. Er moet nu eenmaal iemand zijn die er als eerste over begint, dus twijfel niet langer en vraag je baas of leidinggevende om deze veel gezondere variant van werken, het is echt niet teveel gevraagd.

Waar koop je een zit-sta bureau?

Bij shiraz Office Furniture weten ze echt alles van kwalitatief goed kantoormeubilair. Alles wat je maar kunt bedenken op het gebied van werkplekken kun je er krijgen, en dan niet enkel in saaie kantoorkleuren. shiraz Office Furniture heeft het allerbeste en bovendien het allermooiste op het gebied van kantoorinrichting, denk maar eens aan:

  • Vergadertafels en -stoelen
  • Computerbenodigdheden
  • Kantinestoelen
  • Accessoires zoals prullenbakken 
  • Vitrines en wandmeubilair

Alle bovenstaande items, die ergonomische zit-sta werkplek en nog veel meer vindt je in de winkel van shiraz Office Furniture in Dordrecht. En voor iedereen die daar niet in de buurt woont heb ik goed nieuws: Ze hebben uiteraard ook een webshop. Deze is heel eenvoudig ingericht zodat het heel gemakkelijk is om voor jouw bedrijfspand het juiste meubilair te vinden, zoals die zit-sta werkplek, de vergaderstoelen of (van kleine tot heel erg grote) wandmeubels die je kunt gebruiken als opbergers. En alles wordt gewoon op kantoor bezorgd wanneer het jou uitkomt, handig toch?