Je wordt ‘s ochtends wakker om je hond naar het park te brengen. Het plan is om de bal rond te gooien en je hond wat van die oneindige energie te laten verliezen. Maar als je de gordijnen opent, zie je alleen stromende regen naar beneden vallen. Gelukkig kan hersenwerk voor honden net zo effectief zijn als lichaamsbeweging. Wat hersenwerk voor honden zal hem of haar uitdagen en je hond ook vermoeien, net zoals bij een lange wandeling. Voor die koudere of regenachtige dagen wanneer een wandeling buitenshuis drastisch ingekort wordt, kun je de energie van je hond loslaten met hersenwerk voor honden. In tegenstelling tot de fysieke stimulatie van een wandeling, geeft kauwen honden een mentale stimulans. De handeling van het kauwen op een bot of werken om snoepjes uit een speeltje te halen, houdt hun gedachten bezig en hun smaakpapillen blij. Wanneer honden puppies zijn, kauwen ze om hen te helpen de wereld te verkennen. Wanneer honden kauwbare items worden gegeven, kan het een optie voor stress-ontspanning, energievrijgave en een heerlijke uitdaging bieden. Kauwen hoeft natuurlijk niet alleen een generiek bot te zijn; er zijn veel opties beschikbaar die het hersenwerk voor honden verbeteren. Als je een van deze speeltjes gebruikt, blijft je hond de hele middag druk bezig en gelukkig: hondenspeeltje gevuld met pindakaas of een andere lekkere snack, puzzelballen of doolhoven vol snoepjes of week een touw in kippenbouillon en vries het in voor een koude, smaakvolle kauwsnack.

Heel leuk hersenwerk voor honden: verstoppertje spelen

De belangrijkste zintuiglijke stimulatie van een hond komt van geuren. Hoe vaak zie je dat je hond aan de lijn trekt om een ​​struik te ruiken of zijn neus wegdraait bij je slechte ochtendadem? Honden gebruiken miljoenen reukreceptoren in de neus om de informatie te ontvangen die hij over zijn omgeving nodig heeft. Met deze receptoren kunnen honden de betekenis van elke geur onderscheiden en de wereld beter begrijpen. Omdat ruiken honden zoveel mentale stimulatie biedt, is het een geweldige manier om het te gebruiken in hersenwerk voor honden. Gebruik de reukzin van je hond om spelletjes te spelen – activiteiten die zijn neus gebruiken zijn niet alleen leuk, maar ook uitdagend. Speel een van deze spelletjes een paar minuten en je hond moet klaar zijn om te ontspannen tot het volgende spel! Een opmerking: zorg ervoor dat je hond geen overmatige stress vertoont als je je verstopt. Wanneer je merkt dat hij ongecontroleerd jankt of in paniek kijkt, kan dit erop duiden dat je hond erg bang is om alleen gelaten te worden. Als dit het geval is, kan verlatingsangst de oorzaak zijn. Wanneer je hond dit gedrag vertoont, is het goed om hem gerust te stellen dat je er bent en te werken aan het verminderen van de angst.

  • verstop lekkernijen in een mat
  • speel tovenaar en stop een lekkernij in een van je handen
  • verberg een traktatie onder een deken
  • speel verstoppertje

Nog meer plezier

Soms vraagt hersenwerk voor honden wat tijd, maar het aanleren van trucjes is mogelijk, ongeacht de leeftijd van je hond. Als je een nieuwe truc leert, moet je misschien een paar keer laten zien welk gedrag je wilt. Bijvoorbeeld, “een poot schudden” zal beginnen met het zeggen van het commando, het grijpen van haar poot, het schudden en dan belonen. Doe het genoeg en je hond zal beginnen te begrijpen dat de opdracht en actie leidt tot beloning. Zoals je ziet, is hersenwerk voor honden superleuk. Plezier voor Honden bied je materiaal of speelgoed dat je helpt bij het hersenwerk voor honden. Bezoek www.pleziervoorhonden.nl en geniet van alle leuke tips!

Lees meer…

Categories: Dieren en Toebehoren