Afgelopen zomer is onze zoon negen jaar oud geworden. Een flinke kerel is het al, hij groeit hard en vindt nagenoeg alles interessant. Dat maakt het makkelijker, maar tegelijkertijd zijn daar ook grote nadelen aan verbonden. Zo heeft hij al op tennis en voetbal gezeten en besloot hij onlangs dat hij wilde gaan schaatsen. IJshockey, dat was de sport die hij weleens wilde proberen. Na overleg met mijn vrouw besloten we het gewoon maar te proberen. Het was geen makkelijke keuze:

  • Het was de zoveelste sport die hij wilde proberen;
  • IJshockey staat niet bekend om de vriendelijkheid;
  • De vereniging ligt op 20 kilometer van ons huis.

Benjamin bleef er echter over doorgaan en toen wisten we dat we gewoon een keer een proefles moesten doen. We gingen er samen heen en toen hij eenmaal op het ijs stond, begon hij al helemaal te glunderen. Hij had nog nooit eerder op schaatsen gestaan – de schaatsen van de club waren een maat te groot – maar binnen de kortste keren zoefde hij al over het ijs heen alsof hij nooit iets anders gedaan had. Nu ik dit schrijf, voel ik spontaan de trots weer in hart en nieren.

Tijd voor schaatsen kopen

De trainer gaf direct al aan dat de schaatsen die Benjamin kon proberen tijdens de proefles geen goede schaatsen waren. Hij raadde schaatsen kopen aan die helemaal op maat zijn. Nieuwe schaatsen kopen zou het beste resultaat geven en zou het makkelijker maken voor Benjamin om goed met de andere jongens mee te komen. Maar schaatsen kopen in de herfst, hoe doe je dat? Gelukkig wist de trainer exact waar we moesten zijn voor schaatsen kopen. Wheelzforkids (wheelz4kids.com) is de plek voor schaatsen kopen zei hij. Met name omdat daar verstelbare schaatsen te koop zijn die gemakkelijk te gebruiken zijn, ook voor kleine kinderen. Maar vooral de kwaliteit is van belang. Schaatsen kopen voor ijshockey spelen is namelijk een vak apart: het zijn schaatsen die veel moeten verduren en die zwaar werk moeten verduren. Goedkope kwaliteit werkt dus niet, zeker niet wanneer je het beste voorhebt met je kind. Aangezien we hoopten dat Benjamin deze sport langer zou blijven doen, hebben we direct gekozen voor de beste kwaliteit in overleg met de mensen van de website. Zo is schaatsen kopen wel duur, maar weet je direct dat het echt goede kwaliteit is die je gewoon weer kunt verkopen wanneer ze niet meer passen.

En… speelt Benjamin nog?

Vrienden, buren, familie en de vriendjes van Benjamin. Zij hadden allemaal dezelfde vraag: elke week weer vroegen ze of Benjamin nog steeds speelde. En dat doet hij! Dit is de eerste sport waarbij hij boeken leest over de mogelijkheden en tactieken, hij traint meer dan verplicht is en volgens de trainers is hij hard op weg om een ster te worden op dit gebied. Zijn motivatie kreeg nog eens een flinke boost toen hij hoorde dat er volgend jaar gespeeld wordt op een toernooi in Zweden. Sindsdien kijkt hij alle wedstrijden, traint waar mogelijk en vraagt constant advies – alles om mee te kunnen spelen in Zweden. Hoewel de sport iets duurder is dan we dachten, moeten mijn vrouw en ik toegeven dat het geweldig is om te zien hoe Benjamin zich ontwikkelt en hoeveel plezier hij heeft in het spelen en alles eromheen. Een ster in de maak? Het zou kunnen, maar als ouders vinden we het al geweldig dat hij iets gevonden heeft waar hij zichzelf echt in kan verliezen tijdens het spelen en trainen.

Categories: Kinderen en Speelgoed